Thursday, January 11, 2007

Keisarin uudet vaatteet

Hyökkäys on paras puolustus ja suuri bluffi menee aina läpi paremmin kuin pieni, sen tietää Kuninkaiden kuningas George Bush, joka uskaltaa pitää omaa kansaansa pilkkanaan tuosta vaan. Historia onkin miehen ainoa tuomari, ei kansa kaikkivaltias tai joku Jumala.
Kaiken maailman neuvonantajista huolimatta mies haluaa jatkaa Irakin sotaansa vanhaan malliin ja entisestään vain vauhtiaan kiihdyttäen, ei siinä mitään, ties vaikka onnistuisikin uhkapelissään, mutta tyyli millä se tehdään on kyllä uskomaton. Kun Keisarilla ei nyt kertakaikkiaan ole mitään vaatteita, voi juttua kutsua vaikka uudeksi linjaksi ja strategiaksi, vaikkei mikään ole muuttunut. Vastuu on täydellisesti siirretty kuuntelijoille. Mies ei enään kuuntele, vaan toimii niinkuin parhaaksi näkee.
Sotasaaliina on edelleen öljy ja panokset ovat sen mukaiset. Kansa saa luvan lainata kiinalaisilta rahaa lisää ja pulittaa entisten kulujen päälle 6,8 miljardia dollaria, joista 5,6 miljardia suoraan sotabisneksen ahneeseen molokin kitaan. Kun Irakiin tarvitaan 21500 uutta soturia, halutaan saman tien nostaa palveluksessa olevan 480 000 sotilaan määrää jatkossa 92 000 sotilaalla.

No comments: