Friday, December 8, 2006

27 Club

Kovien rokkarien hautakivi kaiverretaan 27-vuotiaana: tuohon kuuluisaan kerhoon kuuluvat mm. Hendrix, Joplin, Morrison, Cobain ja Jones. Myös Stooges-kitaristi Dave Alexander ja Badfingerin Peter Ham kuuluvat kerhoon ja musiikin ulkopuolelta mm. sellaiset hahmot kuin renessanssimaalari Masaccio ja taiteilijalegenda Jean-Michel Basquiat.
Nuorna nukkuneista laskuvirheen ovat kuoliniässään tehneet mm. Ritchie Valens 17, Sid Vicious 21, Buddy Holly 22, Joy Divisionin Ian Curtis 23, Duane Allman 24, Metallican Cliff Burton 24, Tupac Shakur 25, Manic Streets Preachersin Richey James Edwards 26 ja Red Hot Chili Peppersin Hillel Slovak 26. Vaarallinen ammatti tuo muusikon työ.

2 comments:

Simo said...

Joku tossa muistutteli, että nuorna kuolleiden listalle kuuluu ilman muuta myös Hanoi Rocksin rumpali Razzle, Nicholas Dingley, 24. Mies kuoli auto-onnettomuudessa Hanoin ekalla USA:n kiertueella 9.12.1984. Kännikuskina kolarissa Los Angelesissa oli Mötleyn laulaja Vince Neil.

sisulisko said...

Kyllähän niitä nuorna menneitä muusikoita riittää; vaan mikäs se piti Juicen hengissä yli tuplasti tuon surullisen kuuluisan "27":n. Mies taisi olla hyvin säilötty alkoholiin...