Sunday, December 3, 2006

Hyvää sapattia

Ja taas meitä huijataan, ei tänään mikään sapatti ole, vaikka onkin Ozzy Osbournen synttäripäivä. Se oikea juutalaisuuden viikottainen lepopäivä, luomisen seitsemäs päivä oli jo eilen, lauantaina.
Ja se oikea Black Sabbath, entinen Polka Tulk ja Earth, on tietenkin se, jossa Birminghamin suuri poika John Michael äänioikeuttaan käyttää. Provinssi 98, Helsinki 99 ja 05 siis. Kukas Provinssissa 94 oli laulajana, Bono vai, entäs käviks bändi Hesas jo 83. Ainaskin 95 sen bongasimme sekä Tampereen Tullikamarilla että Helsingin Kulttuuritalolla, solistina tuolloin Tony Martin, jota myös pääsimme kaverin kanssa haastattelemaan, samoin jututimme pitkään Tony Iommia. Lavalla taisi pistäytyä tuolloin bändin mukana myös räppäri Ice T, vai oliko se Ernie C.
Tampereen keikan merkeissä törmäsimme myös Juiceen, jonka kanssa temmoimme aamun ensimmäiset kaljat Asemaravintolassa. Akka oli varmaan heittänyt miehen pihalle, siinä se kävi juoksuaamiaisella hotelli Vaakunassa pari kartsaa tupakkia muovikassissaan. Asemaravintolassa kilvoittelimme riimittelyn jalossa taidossa. Piti runoilla jotain toinen toisistamme; minä pistin Juicesta jotain, että 'keksin kyllä vielä keinon päästäkseni einoksi paikalle leinon'. Äijä tykkäsi.

No comments: