Wednesday, December 27, 2006

Etain Royal

Pysytään edelleen tähdissä, mutta vaihdetaan lajia. Illalla ravataan Vermossa 4100 m lähtö, jossa tehdään pieni pala suomalaista ravihistoriaa. Ranskassa syntynyt 14-vuotias ruuna Etain Royal kilpailee siinä uransa viimeisen startin, sillä Suomessa hevoset eivät enää saa kilpailla 15-vuotta täytettyään.
Kyseessä on ruunan 191. kilpailu urallaan. Se on voittanut 61 kertaa, ollut kakkonen 28 ja kolmonen 13 kertaa. Rahaa se on tienannut yli 1,4 miljoonaa euroa. Tänä vuonna voittoja on kertynyt 2 ja se kolmas kruunaisi hevosen hienon kilpauran ja nostaisi sen ravihistorian sivuilla Rocky Kimin rinnalle uran päättämistavassa.
Voittosummansa vuoksi Etain Royal starttaa tässä tasoitusajossa 80 metrin takamatkalta tavoittamaan paalulta lähtevää ykkössuosikkia, 5-vuotiasta Even Steveniä. Ja yllätys, yllätys. Ilman laukkoja väsymätön Royal on parhaimmillaan perinteisesti juuri ylipitkällä matkalla ja ilmoittautuu viimeistään viimeisellä kierroksella, neljännellä kilometrillä kisaan kilvan voitosta. Saas kattoo telkusta suorana kuinka siinä lopulta käy.

PS. Ei tullut voittoa Etain Royalille. Kiri kyllä muut kiinni nopeasti, vaikka välillä vähän laukkailikin. Punnersi rinnalle, mutta joutui taipumaan lopussa nuoremmilleen, voiton vei Argon. Hevonen ei sinänsä väsynyt, mutta starttiväli 10 päivää oli liian vähän vanhukselle toipua. Nyt alkanut starttiväli on sopivampi.

No comments: