Friday, December 29, 2006

Irakilainen kuoli

Yksi irakilainen on kuollut, kerrotaan Bagdadista. Mies oli ilmeisesti kärsinyt sotastressistä ja hirttänyt itsensä. Hänet tunnettiin, paitsi rakkauskirjoistaan, myös maan entisenä diktaattorina.
Oli vain ajan kysymys milloin Saddam Husseinista päästäisiin lopullisesti eroon, mutta mitään syytä päänahan heilutteluun ei sotapäällikkö Bushilla ole. Edessä taitaa olla vain entistä pahempi sunnien kansanmurha ja eikös niistä ole historian lehdillä ennemmin tai myöhemmin aina ollut tapana tilille joutua.
Muutaman nimettömänä säilyneen irakilaisen lisäksi tässä selkkauksessa on kuollut myös 2995 amerikkalaista. Joulukuusta onkin jo muodostunut vuoden tuhoisin kuukausi miehitysjoukoille. Lokakuun ennätysluku 106 kuollutta on jo ohitettu, samoin WTC-iskun symbolinen rajapyykki 2973 kuollutta kun kaatuneita on kirjattu tähän mennessä jo 107 ja kuukautta on vielä kaksi päivää jäljellä. Haamuraja 3000 ylitetään ennen vuodenvaihdetta ja se palauttaa ikävästi Bushin jälleen Saddam-juhlista arkeen.

*** Jos haluat syvällisemmin perehtyä Yhdysvaltain suureen Irak-seikkailuun, kannattaa vilkaista toista blogiani Tuomolan tupaa. Saako Walt Disney siis haastajakseen pian Irak-seikkailupuistoja Bagdadin Green Zonen tapaan, sellaisia siellä pohditaan.

No comments: